حمید ضیایی پرور- روز اول مهر 94 ، دکتر مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، ساعت 7:45 به مدرسه مردانی آذر در منطقه 10 تهران رفت و زنگ آغاز سال تحصیلی را به صدا در آورد.

این همان مدرسه ای بود که سلطانی فر 43 سال پیش یعنی در سال 1351 وارد  آن شده بود و در مقطع دبیرستان نظام قدیم به تحصیل پرداخته بود و تا سال سوم یعنی 1353 در این مدرسه درس خوانده بود.

دو نکته در این بازدید بسیار جالب توجه بود:
اول اینکه قبل از شروع مراسم، سلطانی فر در دفتر رییس مدرسه به اتفاق رییس منطقه آموزش و پرورش و رییس مدرسه گپ و گفتی صمیمی داشت. در این دیدار ، مدیر مدرسه سوال کرد شما دقیقا چه سالهایی در مدرسه مذکور حضور داشتید؟ و سلطانی فر پاسخ داد سال های 1351 تا 1353
مدیر مدرسه دستور داد تا از میان پرونده های مدرسه، کارنامه و ریز نمرات وی استخراج شود و به ایشان ارایه شود. برای لحظاتی سلطانی فر غافلگیر شد چرا که قرار بود کارنامه وی استخراج شود! او در واکنش گفت: دانش آموز زرنگ  و درس خوانی بوده است به طوری که سال ششم را جهشی و در تابستان خوانده و سال هفتم هم از معدود دانش آموزانی بوده که بر خلاف تصور مدیر وقت مدرسه، یک ضرب قبول شده است! البته ماجرا ختم به خیر شد و قرار شد بعدا کارنامه و ریز نمرات وی به ایشان تقدیم شود. واقعا در یک لحظه احساس کردم سلطانی فر مانند یک دانش آموز در مقابل رییس مدرسه دارد صحیت می کند و توضیح می دهد ! البته معلم و مدیر و ناظم تا ابد نقش معلم و مدیر را ایفا خواهند کرد حتی اگر دانش آموز آنها اینک معاون رییس جمهور باشد!
 
دومین نکته هنگام سخنرانی سلطانی فر در جمع دانش آموزان اتفاق افتاد. وی در هنگام سخنرانی خود به این مساله اشاره کرد که زمانی وی هم دانش آموز همین دبیرستان بوده است. من دقت می کردم و در نگاه دانش آموزان می دیدم که چقدر از این رویداد شگفت زده شده بودند . من خودم را جای آن دانش آموزان گذاشتم که می دیدند یک عضو هیات دولت و معاون رییس جمهور اکنون به مدرسه آنها آمده و می گوید که روزی بر روی همین نیمکت ها نشسته است.

در واقع این بزرگترین انگیزه برای درس خواندن آنان در اولین روز مدرسه  بود که احساس می کردند می شود از پشت همین نیمکت ها به هیات دولت راه یافت و این آرزویی دست نیافتنی نیست.

یکی از مسئولین آموزش و پرورش منطقه به من می گفت: حضور سلطانی فر در اولین روز شروع سال تحصیلی جدید در مدرسه محل تحصیلش نشانه افتادگی و روحیه جوانمردی وی نیز هست که حتی در زمان قدرت و مسئولیتش نیز به فکر بچه های مدرسه محل تحصیلش هست و به نوعی خود را وامدار و مدیون این محیط می داند.

سخنرانی سلطانی فر در جمع دانش آموزان حاوی نکات دیگری هم بود از جمله تاریخ منازعات نظامی ایران در 300 سال اخیر. به نوعی در یک فراز 10 دقیقه ای مروری بر تاریخ  مذکور داشت. و تاکید بر این نکته که در تمام منازعات 300 سال اخیر ایران با کشورهای دیگر، بعد از اتمام جنگ، بخشی از خاک ایران از آن جدا شده به جز در دوران دفاع مقدس که در پایان آن حتی یک وجب از خاک ایران از آن جدا نشد. او به دانش آموزان توصیه کرد تا تاریخ ایران را به دقت مطالعه کنند و از آن درس بگیرند.
سلطانی فر در حالی مدرسه را در اولین روز مهر ترک کرد تا به محل کارش در سازمان میراث فرهنگی برود که برای ما خاطره ای خوش از این روز در ذهمنان باقی ماند. سلطانی فری که من این روز دیدم با گذشته متفاوت بود. او دانش آموزی بود که حالا بزرگ شده است و بخشی از سرنوشت مملکت به دست اوست. جمله ای که همیشه معلم هایمان به ما می گفتند و ما باورمان نمی شد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 139407029